img_3930-2

Малко повече от месец измина от издаването на „Май ше ни бъде…“ на Стоян Николов-Торлака, а книгата вече си спечели верни почитатели. Тя е завършек на поредицата, включваща „Северозападен романь“ и „Автономията????“. Тя е и, по мнението на мнозина, най-добра и най-забавна от трите.

През декември идва времето „Май ше ни бъде…“ и нейният автор да се срещнат и на живо с голяма част от почитателите си. От 12 този месец до малко преди Коледа програмата на Торлака е плътно запълнена.

sofia-petuk-sabitieПървата спирка е София. Представянето на книгата ще бъде на 12 декември от 19 часа в бар „Петък“. Макар столицата да е „най-големият северозападен град“ (разбирайте – с най-многобройно население, родом от Северозападна България) публиката, която обичайно идва на софийските представяния на Торлака далеч не е само от северозападняци. Още с предните две книги стана ясно, че това, което пише авторът им, макар и да е на диалект, далеч не се отнася само за определен регион от България. Защото сюжетните линии от романите могат да се развият във всяко населено място, а по някоя черта от героите си припознава всеки четящ.

panair-na-knigata-sybitie-snimkaСлед софийското представяне идва ред и на Софийския панаир на книгата. Между 13 и 18 декември Стоян Николов-Торлака и неговото новосъздадено издателство „Попов мост“ за първи път ще участват в събитието в НДК. На щанда на издателството ще може да откриете трите книги на автора, а самият той също ще бъде там. На 44-я панаир, на 4 етаж, щанд 400.

След панаира партито се пренася в Северозапада. Първото представяне на „Май ше ни бъде“ в родния град на Торлака Монтана е на 19 декември от 18 часа в Регионалната библиотека „Гео Милев“.

На Игнажден писателят ще бъде във Враца. 20 декември, 18 часа Регионална библиотека „Христо Ботев“. Бъдещето ще покаже дали годината за библиотеката ще е късметлийска с такъв полазник.

Видин е наред на 21 декември. Декор на събитието ще е артистичната атмосфера на заведението домакин – Coco Bongo на ул. „Дунавска“ 2.

Ден преди официалното празнуване на Коледа да започне, Стоян Николов-Торлака ще има още две активности в Монтана. За 22 декември от 19 часа е насрочено представянето на „Май ше ни бъде…“ в бар „The Hub“. Малко по-рано същия ден от 17 часа писателят ще се срещне с читатели и в книжарница „Просвета“ в града.

severozapad-obshto-2016-12

За 2016 – толкова. Следващите спирки – догодина.

 

Повече информация – на Facebook страницата Торлака.

Ето и линк към всяко от събитията:
София, 12 декември, 19 часа, бар Петък
София, 13-18 декември, Панаир на книгата
Монтана, 19 декември, 18 часа, Регионална библиотека „Гео Милев“
Враца, 20 декември, 18 часа, Регионална библиотека „Христо Ботев“
Видин, 21 декември, 18 часа, клуб Coco Bongo
Монтана, 22 декември, 19 часа, клуб The Hub