За Петльовден като за Петльовден

img_8474

Традицията, която днес свързваме с Петльовден, е толкова древна, колкото най-вероятно не са древни мозъците на ония, дето я свързват с девширмето, познато като „кръвен данък“ от времето на Османската империя, или с „петльовците“ с меки китки.
Няма да обяснявам, че по време на ония пет века, освен ужасни трагедии, когато деца са отделяни от майките си и са отвеждани завинаги от тях, е имало и случаи, в които родителите са давали „бакшиш“, за да получат децата им възможност да са част от елитния османски корпус. Няма да правя аналогии и с казармата и ония отнети години, които са възвеличавани от същите хора, които изкарват девширмето чисто мракобесие.
За педерасите (гейовете са друго), дето се опитват да си присвоят празника и да вдигнат пушилка около безсмисленото си, но помпозно съществуване, дума няма да река.
Просто искам да обърна внимание на това, че Петльовден е познат във всички индоевропейски култури (в различни вариации и под различни имена) и е свързан с възраждането на природата под формата на мъжката потентност. Грубо казано „петелът е символ на мандръсаньето, оти ебе наред и нема нужда ни от виагра, ни от изкуствено опложданье“. Детайли има много, ама на когото му се чете, ще прочете. Литература колкото искаш.
Природата се възражда след тежката зима. Растенията и скотовете, доброто, самият живот отново ще излязат на върха на кръговрата, тържествувайки над летаргията. Поникват първите цветя. На древните, на които не им се е налагало да се съобразяват с всякакви цензури, излизането им от земята е изглеждало като символична ерекция. Поне така мисля, а и не само аз… Затова и днес е ден, в който тачим мъжката сила, независимо колко са размити понятията в съвремието ни.
Никакви педерастии, различни сексуалности, робства и съжителства нямат нищо общо тук, колкото и да се опитват някои да ги присламчват.
Да са ми живи и здрави трите петлета и да станат по-силни от мен! Пък, като заспят, да видим с майка им как ще отпразнуваме Петльовден…
Засега наздраве! И стига сте се занимавали с тъпотии, нещата са такива, каквито са, под воловете телета няма!

Advertisements