Нека битката покрай оскаро на Лео да почне веднъга! Заслужеваше ли го, късно ли му го дадоа, точно за тоа филм ли требваше, такава ли реч баш па требваше да кае, имаше ли колко требва негри, опа, афроамериканци, благоприятно ли беха подредени звездите по небосклоно и у залата… А додека половината свет се дърля за поредната простотия, я ше продължевам да се чудим на човешката глупост и честолюбие. Ролята си е роля, филмо си е филм, книгата – книга, фигурното пръзаянье – фигурно пръзаянье… И т.н.

dicaprio-oscar

Се си мислим, че е важно единствено дали си разчоплил достатъчно длибоко у душицата си, та да бъдеш искрен и верно да преживееш тва, къде изразеваш. Дали си вдъхновил, разтръсил, накарал да се замисли, докарал до екстаз или катарзис (ама истински) се некой човечец. А мнението на различните мастити журита го турам на дръжката на оскаровио меч и го заврътам със се сила. Амън от политиканстванье, многознайство и изтънчени вкусове! Ако ше е надпревара, поне да е „Кой е по по най“ с Бате Енчо, та да свикват мининките кияци от пишлегаре, че кръгли кретени ше решават дали они стават или не стават за нещо през целио им живот.

Па на Лео да му е честито, да почерпи! Не съм му гледал повече от три филма, че нещо не си падам по киноизкуството, ама ми се виде убаво мунче, па и талантливо мунче. Коги требва да изглежда тъжно, гледа като пресисало, като играа пиян, го докарва горе-доле, а и го не е стра да се окикерчи на носо на една голема лодка барабар с неква слива и да изслушат заедно, фанати за ръце, ебахти дразнещата песен. Викат, че и с некъв мечок се бил у тоа, последнио филм, не мом да се сетим кък му беше името… По-добре да се бубаш с мечка, отколко да слушаш онаа канадка скумръчаща, ама айде…

Значи, ако обобщим, по мойто мнение на пишман експерт у магиата на седмото изкуство, заслужил си е онаа плешива статуетка, дека си кута подробностите с меч (не знам ква е символиката, па и не щем да знам, честно казано). Кво толко се карат за ньеа, идеа си немам. И без тва, като я гледам, ем е миничка, ем не е златна, а е напръскана с жлът спрей металик. На мене лично ми прилича на градинско джудже, дека секи уважаващ себе си парвенювстващ мутраген с кеф би си я боднал до писаната каручка у райграсо на дворо. Лично мнение, нема да се биеме като Лео с мечок съга… Алал да му е на човеко!

Advertisements