Оня скулестио, с единичната гуша и осемте плочки на коремо, бил купил „Химко“. За некви си единаесе-дванаесе милиона. Оно за ньего тва са пари за семки, ама за назе, северозападните ора, не са, та мое и да очоплиме нещо от таа далавера, знаа ли човек? Те сега те ше видите къв небивал цъфтеж ше настане от Балканьо чък до Дунав и от Искъро та до Връшка чука! Само ме е яд, че пак врачанье ше облажат най-млого, ама кво да се праи, требва да сме солидарни, се некога слънцето ше огрее и нашио монтански кучи гъз.

peevski-himko
снимка: в. Капитал

Па като почне йоще ютре едно резанье на „Химко“-то за скраб… Па като наеме шопаро, дека само един опел имал на ньегово име, камара народ от етносете… Ше ошушкат целио комбинат за нема и година, гаранцеа ви давам. И парите ше влезнат у икономиката на Северозападо, следователно у наште джебевци. С дребната подробнус, че та да стане тва требва да прекинеме Свиньо и макье му, иначе и лев нема да се завръти у нашио край от „Химко“. Осен за надници на ония, къде ше го опоскат като комсомолец на летен лагер – консерва „Ропотамо“, ама оно тва ше са най-млого по дваесе лева на ден, нема и колко платата за изборно подкупче.

Седим си и се чудим що се на назе така, да го еба и животецо проглобен да го еба у ДНК-то нефелно!? Пъто до Дунав мосто щеа да праат, биа се у гръдите, клеа се у макьите си, та да ги избереме. Избрааме ги, нема път, нема уюва гла́ва. Милиарди у икономиката на Северозападо щеа да вливат, да нги влее некой прокиснала клес у носоглътката дано. Линията на трено щеа да ремонтират, ама парите нги требали за от Калотина до Филибето. А ние се на най-четвъртитио седаме. И я докъде седим и се чудим май некво четвъртито усещанье имам…

И друго усещанье също така имам. Едно такова ми е хармонично. Фидоската изсече къде кво имаше гора у Монтанско. МихаиУ Миковио секи ден кара ората от Видинско да се чръват от срам с простотиите, къде прикаа и връши на сека крачка. Сега като Плондер – джуниър докопа врачанското „Химко“ Северозападо пак ше е едно неделимо цело, запофичено нанадоле по магистралата. Ама не онаа за „Дунав мост 2“, а другата –highway to hell. А да ни е честито!

Advertisements