Boiko-Borisov-syrdit

Седнах оня ден да мислим. Не ми се получава добре, знаете, ама пък за сметка на тва пък имам много свободно време и си мислим най-редовно. Обикновено за пълни тъпотии, щото ми е толкова акъла. И тоя път не беше изключение.

Присетих се за един убавец от едно друго друго село, там у Шоплука. То и немаше как да се не сетим за него, щото съм получил персеверация от постоянното гледане на мутрата му по телевизора, неизменното слушане на мъжественото му гласче, дето дъни от радиоточката и тва, че на първите страници на половината вестници се мъдрат велики негови слова. Чутовни, с несъмнен принос за човешката цивилизация и развитието на Млечния път, барем с най-малко две-три мъглявини у периферията му. По-несъмнен даже и от приноса на Карл Май за образоването на българската нация и нейните охранители, пожарникари, вождове и супер герои.

Та, си мислим и се чудим. Дават го човека, седнал на една маса, покрай него се наредили като аптекарски шишета секви симпатяги, кой от кой по-недоучен и недоказан, ама па за сметка на тва хората умели да се наместат, да се намърдат кога требва и къде требва и сега ги дават на пресконференции, а аз си седим поди сейванто, пием скоросмрътница, пушим цигари без бандерол и само си мислим. Иначе съм тотален гольо и никой не му е минавало у през акъла да ме покани на пресконференция. Световно неизвестен съм един вид.

Гледам го, голем човек, с рамене колкото да не може да мине през вратницата, къде укарваме каруцата със сеното през нея, барем стои и десетина оки живо тегло, а приказва некви глупости. Немало да позволи да му извиват ръцете. Е, как ше позволиш, бе, баце!? Та, кой си мисли, че може да се случи такова нещо, при положение, че сумарната обиколка на бицепсите на всички водачи на оная сбирщина, Реформаторския блок, е по-малка от единия твой!?

След като си формулирах подобна мисъл у кухата глава, ме обвзе некъв безпрецедентен оптимизъм. Викам си „На кой му пука какво си дрънкат някакви хорица с малки мускулчета, щом народът си е казал тежката дума? 9/9 и те това е! Щом Винету от Банкя тропне по масата, значи подкрепяте го! Няма ама тоя не го искаме за премиер! Кой да е премиер, бе, заблудени душици!?“

Та то егото на Бойко е единственото нещо, което се разширява по-бързо от Вселената, май не гледате „Дискавъри“!? Да де, всъщност, те само по „Дискавъри“ не го дават, ама така е думата. Нима не осъзнавате, че Бойко е официален представител на Чък Норис за Балканите и е единственият човек на полуострова, който е успял да убеди баба си, че не е гладен? Ама въпреки това е папкал и е пораснал голям, затова сега ще го слушкате!

След тия мисли ми падна камик от сърцето. Ще извиват те! Той Бойко според мене требва да е едновременно премиер, президент и патриарх на Българската православна църква. Триумвират един вид, ама у ръцете на един човек. Свръхчовек, как вика оня психопат Ницше.

Щом Бойко е казал, тва е! Къде ги дават такива, малките партии да поставят условия! Едно време имаше по една-две десети от процента и за земеделците, ама БКП ли командваше? БКП! Земеделците условия поставяха ли? Ще поставят, ама „Белене“!

Така че реформаторите да си зимат поуки, щото Бойко нали знаете, че стоеше зад гърба на Тошо от Правец и лично от него се е учил на много неща. Човекът каза, че ако не клекнете, заминаваме на предсрочни избори. Без правителство можеме, е, го некви смешни белгийци изкараха сума ти време така. А те си немат Бойко да ги обгрижва!

Ако закъсаме зимаска и държавата тръгне накъде умирачка, нема проблеми, Бойко ще измисли как да тегли неколко милиарда външен заем, та да стабилизира нещата. И оня Костов да си седи у Драгалевци и да не се обажда! За неколкостотин милиона немало яснота къде ще идат. Нема яснота за вазе, господин Костов, не и за Бойко!

Целокупният български народ си иска Бойко по телевизията! Нема друг подходящ за медиен герой и месия, опа, извинете, за премиер. Или Бойко, или никой! Защото дори и България да загине, требва Бойко да пререже лентичка под светкавиците на фотоапаратите и да обяви официалното й закриване.

Още у понеделник да сте отишли на крак у Банкя всичките лидери на Реформаторския блок и да помолите групово за извинение, а той после ще се закълне, че не сте били там! Радан Кънев, къде се ежеше много, вече почна да влиза у обяснителни режими. Иначе ще стане като у оная поговорка, че никой не е пророк у собствената си държава. Имаме си ние супермена от Банкя и ще си търсиме премиер! Да не сме луди!

Advertisements