1016574_648186648580246_808221859_n (1)
В неделя и без това достатъчно шареното ни политическо пространство се сдоби нова кръпка – политическа партия, носеща многозначителното и не особено оригинално име „КОЙ”. Учредителното събрание се състоя в зала 11 на Националния дворец на културата и беше гръмко рекламирано като демократично и новаторско (защото беше предавано онлайн и според ръководството на „КОЙ” всички можели да задават въпросите си и да дават предложения дистанционно).
Дотук нещата звучат добре, но паралелно с това се появиха и (наистина, непотвърдени, но как да е иначе?) информации, че на въпросното Учредително събрание доста сериозно участие са взели представители на Реформаторския блок.
Изглежда „реформаторите” имат нужда от патерица, за да поизчистят малко името си. Това обаче едва ли ще стане, докато из редиците им щъкат същите компрометирани стари муцуни като Меглена Кунева и Даниел Вълчев.
Докога ще се раждат партии и партийки, които да служат за кьорфишеци на големите политически играчи, които се опитват да замажат годините на кражби и продажничество, които са свързани с тях? И дали трябва да зададем въпроса КОЙ стои зад политическа партия „КОЙ”? Така или иначе по стара българска традиция въпросите са повече от отговорите. Няма да се учудя, ако в скоро време Реформаторският блок се сдобие с нов член – партията „КОЙ”, която се афишира като начинание на млади бизнесмени, предприемачи, хора на културата, новатори и мислещи българи. Но дали е така? Времето ще покаже…

Advertisements